O rybach

Jakub Mikołajczak

Ryby i kultura – tak można podsumować naszą książkę. Poza 40 przepisami na rybne dania stworzonymi przez Jakuba Mikołajczaka jest tu też sporo do poczytania. Zapalony wędkarz Olin Gutowski pisze o atrakcjach Wybrzeża. Profesor Jarosław Dumanowski przybliża historię ryb w polskiej kuchni. Krytyk architektury Grzegorz Piątek skupia się na gdyńskim modernizmie. Monika Brzywczy pisze o zwyczajach rybaków i historii gdyńskiej rodziny. Z książki dowiecie się też, jak odpowiedzialnie kupować ryby, które można jeść i podać bez szkody dla środowiska. Zdjęcia zostały wykonane przez Krzysztofa Kozanowskiego, potrawy stylizowała Renata Prandota-Prandecka, a za projekt książki jest odpowiedzialna Magdalena Piwowar. Książka została przetłumaczona przez MSZ jako “On fish”.

Okładka: twarda oprawa, papier offsetowy
Format: 205 x 285 mm
Język: polski
Liczba stron: 144
Cena: 59 zł